30 dagen muziekuitdaging #25

Day 25: a song that makes you laugh

Grappige liedjes zoals beschreven hier lukt dat meestal maar enkele keren (of nu, na verschillende jaren hiatus).

Zoals je al gemerkt heb, of eerder gelezen hebt, ben ik niet de meest uitbundige persoon op aarde, in tegenstelling zelfs.

Artiesten die toch een smile op mijn gezicht kunnen toveren zijn: Frank Zappa, Primus en soms ‘Weird Al’ Yankovic. The Alternative Polka en Angry White Boy Polka zijn maar twee voorbeelden, hij parodieert ook gewone liedjes en niet alles is een medley. Zoals vaak bij parodieën, gaat hij wel eens over de schreef of schopt tegen een hoop schenen. Het is dan ook niet altijd grappig en na tien minuten heb ik het wel gehad.

Andere artiesten die grappig (kunnen) zijn: Tenacious D en Monty Python. Al is hiervoor minstens een basiskennis Engels vereist en achtergrondkennis.

Ik laat Johnny Cash hierbij even buiten beschouwing omdat zijn repertoire niet echt als grappig bestempeld kan worden, toch behoort zijn A Boy Named Sue tot deze categorie.

De muziekgroep die het best past hier is Bloodhound Gang. Een gezonde kennis van metaforen in het Engels is wederom een belangrijk gegeven.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s