30 dagen muziekuitdaging #18

Day 18: a song that you wish you heard on the radio

Hierbij is de lijst enorm lang. Vooral omdat ik vooral net op zoek ga naar bands die niet mainstream zijn. Via digitale tv kijk ik regelmatig naar Stingray, die verschillende genres aanbiedt. Het huidige aanbod aan radiozenders is me te commercieel. Al luister ik nog regelmatig naar gewone radio omdat je dan toch wat afwisseling hebt. Spijtig genoeg begin ik me nogal vlug te ergeren aan reclame, teveel gepraat, nieuwsuitzendingen, domme spelletjes en jawel, de mainstream muziekbands.

En terwijl ik dit neerpen, gooien ze plots The Beach Boys in de ether. Wat uiteraard wel past bij het zonnigere weer. Wat ik van programma dan weer wel heel leuk vind, is ‘de middag draait door’ waarbij de luisteraar het volgend nummer kiest aan de hand van links. Daarbij krijg je nieuwtjes mee die je anders niet meekrijgt of soms liedjes niet anders niet op hun playlist terechtkomen.

Er bestaan een hele boel bands die – vreemd genoeg – niet doorbreken in België, of de lage landen in het algemeen. Ik weet dat er een enorm aanbod is maar vind het spijtig dat vooral de platenlabels kiezen welke buitenlandse bands gepromoot worden en radiotijd krijgen.

Enkele liedjes die volgens mij toch radiogeniek zijn:

Boy Hits Car (ze labelen zichzelf als Lovecore, terwijl ik ook al genres als hippie-metal zag passeren, ondertussen zijn ze geëvolueerd naar pop en daarbij converterend naar nog meer radiovriendelijkheid, zoals deze).

Gelukkig bestaan er tegenwoordig andere opties dan toen ik opgroeide. Stel je voor dat je voor je radio zit om je favoriete muziek op cassette op te nemen. En net dan besluit de presentator het halve nummer te blijven doorratelen of het nummer vroegtijdig af te breken.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s