30 dagen muziekuitdaging #16

Day 16: a song that you used to love but now you hate

Mijn visie op genres is er alleen maar breder op geworden over de jaren. Liedjes die ik echt goed vond, blijven dat ook. Al worden er hier en daar wel eens nummers grijsgedraaid op radio en tv. Omdat sommige artiesten en liedjes plots te commercieel worden en de bekendheid hun integriteit aantast, kan er wel voor zorgen dat ik mijn mening herzie. In dezelfde categorie kan je artiesten plaatsen die gaan optreden voor een fout publiek (lees: partijfeest of overwinningsfeest president, kortom als ze hun politieke voorkeur gaan verkondigen die niet al te humaan is).
Maar zoals ik al zei, als een lied echt goed is, wordt het moeilijk om iets te gaan haten.

Voor dit antwoord ga ik een beetje afwijken van het gevraagde. Je kent het wel dat je favoriete band plots een bandlid verliest. Het geluid, of de zang, of het genre is plotsklaps anders en je kan je er niet meer in vinden. The Doors speelden nog twee jaar door na de dood van charismatisch frontman Jim Morrison. Voorbeelden genoeg als je er ook nog eens de leden bijvoegt die uit de groep werden gezet (zie Metallica/Megadeath) en vele andere. Een band die ik enorm apprecieer en waarbij ik in mijn jeugdjaren heel wat frustraties bij kwijt kon, is Nirvana. De band bestond uit drie leden waarbij bassist Krist Novoselic de minst bekende, de bekendste toen was ongetwijfeld Kurt Cobain. De derde, toen nog drummer, Dave Grohl is na de Nirvana periode de succesvolste geworden van de twee overgebleven bandleden. Om de een of andere bizarre reden, kan ik de Foo Fighters niet smaken. Bijkomstig vreemd feitje is dat ik ze al herken na de eerste noten. ik ben blij voor hem dat hij toch een succesvolle carrière heeft kunnen verderzetten of zelfs uitbouwen. Helaas moet ik Foo Fighters of beter gezegd Dave Grohl’s post Nirvana periode melden als iets waar ik vroeger van hield maar nu niet meer.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s