30 dagen muziekuitdaging #13

Day 13: a song that is a guilty pleasure

Ik ben uit de fase gegroeid dat ik me schaam voor zaken die ik leuk of aangenaam vind. Zelfs als dat door de maatschappij niet aanvaard wordt.

Om het spel toch mee te spelen kan hier kiezen voor babymetal (een band die bestaat uit middelbare schoolmeisjes, als er eentje afstudeert wordt ze vervangen), blijkbaar bestaan ze al zes jaar. Toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat er fundamenteel iets niet klopt aan het plaatje. Metal combineren met dansende schoolmeisjes is iets waar ze in Japan waarschijnlijk niet van wakker liggen. Metal als genre wordt wel beschouwd als een open gemeenschap die diversiteit omarmt en niet vlug vervalt in stereotiepen.

Een andere kanshebber is al even controversieel, maar blijkbaar doen beide kinderen het bijzonder graag, MURP (mogelijk heb je haar audities al gezien in America’s got talent).

Dan zijn er nog de genres die over het algemeen als fout aanzien worden. Verschillende muziekstijlen komen daarvoor in aanmerking, niet in het minst de eigenzinnige inzendingen van verschillende edities van het Eurovisie Songfestival. Dan heb je nog de zomerhits zoals Las Ketchup, Los del Rio (Macarena), PSY, LMFAO of van iets langer geleden Kaoma (Lambada).

Voorts heb je nog de one hit wonders zoals Mr Oizo.

Mijn keuze in de categorie guilty pleasure gaat naar de Bomfunk MC’s.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s