30 dagen muziekuitdaging #12

Day 12: a song from a band you hate

Om het heel simpel en kort te houden, alle bands die onrespectvol zijn tegenover bepaalde mensen, gemeenschappen, groeperingen, etc. White power music, neo nazi bands en gelijkaardige groepen met foute ideologieën, die haat zaaien of gemeenschappen tegen elkaar uitspelen, kunnen niet op mijn sympathie rekenen. Hoewel het me muzikaal wel zou kunnen bevallen, zorgen de teksten ervoor dat ik ze zelfs geen kans gun. De lijst is niet beperkt tot eerder genoemd genre want er bestaat in elk genre muziekgroepen die niet koosjer zijn. Sommige bands zitten in een schemerzone. In sommige groepen zitten individuen die niet bepaald menslievend zijn. Bij black metal hebben ze ook een geschiedenis die niet bepaald vrolijk is (moorden, kerkbranden, etc).

Ik zou voor deze categorie Pantera kunnen nomineren. Jarenlang was ik grote fan. Tot zanger Phil Anselmo openlijk dweept met rechtse gedachten. Hoewel het niet bepaald doordringt in hun Pantera-periode, heeft de band in zijn geheel toch serieuze deuken gekregen. De zanger zou beter zijn grootste hit nog eens beluisteren, Walk (aka Respect).

Carnavalsmuziek, dance (techno, etc.), polka, country, schlagers, apres-ski, etc. zijn nog enkele genres die me maar amper of niet kunnen bekoren. Anderzijds kon ik vroeger ook niet echt genieten van klassieke muziek. Tot ik de Carmina Burana leerde kennen via The Doors. Daarna duurde het nog wel verschillende jaren vooraleer ik andere componisten een kans gaf.

Ik vermoed dat ik bij elk genre wel één of meerdere liedjes goed zal vinden. Zo kan ik Fatboy Slim weer wel meer appreciëren dan andere techno. Een andere uitzondering is Moby.

Ik ga hier kiezen voor Moby’s In This World. Een artiest die ik onvoldoende ken of apprecieer. Door vaak op de radio te horen, is het me toch bijgebleven. Aangezien ik weinig bands haat (behalve die opgenoemd in de eerste paragraaf), ga ik die soort zelfs geen kans gunnen. Ik kies daarom voor een nummer van een artiest waardoor ik vroeger de radio wel eens durfde uitzetten en tijdens fuiven was dat nummer het signaal om het toilet op te zoeken of even een frisse neus te halen. Vandaar mijn keuze voor dit nummer.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s