Een uitbarsting van creativiteit

Vandaag een vreemde gewaarwording ontdekt. Je zit rustig ontspannend te kijken naar je favoriete serie, of sportteam in mijn geval, kortom, een activiteit waarbij doorgaans absoluut niets (ook relatief uiteraard) je uit je concentratie kan halen. En net dat overkwam me.

Normaal gezien gebeurt me dat doorgaans als ik depressief ben. Nu besef ik dat ik opnieuw mijn inspiraties en creativiteit kwijt kan. Dat zorgt er ook voor dat doorsnee activiteiten die gewoonlijk voor ontspanning zorgen, me niet langer of onvoldoende kunnen interesseren.

Mijn hoofd loopt momenteel over met ideeën, gedachten, goede voornemens, etc. Ondertussen weet ik dat ik mezelf moet temperen om niet elke keer all-in te gaan. Het probleem is dat ik die mood even snel kan verliezen als ze gekomen is. Alles of niks. Elke keer opnieuw. De achterliggende gedachte om spontane gedachte op te starten, heeft een langere levensduur dat iets op de agenda te zetten.

Creativiteit cultiveren is een moeilijke opdracht. We zien wel wat er van komt. Misschien een mooie, uitgelezen moment om eindelijk te starten met mijn cursus Arabisch morgenvroeg. Ik wil de negatieve anticipatie niet voeden die mijn auticoach me toedicht maar ik hoop dat mijn ochtendwandeling geen roet in het eten gooit.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s