30 dagen muziekuitdaging #11

Day 11: a song from your favourite band

Hierbij zijn er ook opnieuw enkele kandidaten. Aangezien er al verschillende favoriete bands de revue gepasseerd zijn, moet ik inventief zijn.

Napalm Death heeft een speciaal plaatsje in mijn hartje. Niet alleen omdat zij de eerste band was die me in aanraking bracht met een soort metal dat me meer aansprak dan het toenmalige heavy metal, wat me te soft was. Ze zijn de pioniers van de grindcore. Voorts hebben ze kritiek op alles wat onrechtvaardig is, zijn uitgesproken anti-fascistisch, anti haat en kaarten sociale problemen aan. Kortom, een extreme metalband die vrij uniek is. Wat ook terugkomt in albumtitels of songtitels als: From Enslavement to Obliteration, Harmony Corruption, Nazi Punks Fuck Off, Greed Killing, Smear Campaign, Utilitarian, Apex Predator – Easy Meat, Dear Slum Lord, etc.

Er zijn nog bands die maatschappelijke problemen aan de kaak stellen via muziek zoals Heaven Shall Burn maar die heb ik nog onvoldoende luistertijd gegeven.

Een andere band die ik als favoriet beschouw is The Dillinger Escape Plan. Opnieuw een pionier in zijn genre (mathcore). Sinds kort kan ik aan het lijstje favoriete bands ook Obscura en Animals As Leaders toevoegen. De lijst zal dus steeds langer worden en startte met The Doors. Omdat die al aan bod gekomen zijn, komt hier een alternatieve optie, met een vleugje humor. Ik presenteer u, een micro-song van precies 1,316s You Suffer (of met videoclip).

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s