1000 vragen aan jezelf #47

921. Ben je actief op internetfora?
Ik maak er geregeld gebruik van om een algemene indruk van iets op te doen. Het valt me wel telkens zwaar om hele discussies, nutteloze commentaren, enz. te krijgen waar niet om gevraagd werd. Actief is het alleszins niet en zal het niet worden. Zelfs FB verliest dagelijks aan populariteit voor me en beperk mijn energie in dat fora waar iedereen vrij anoniem zijn of haar zegje ongestoord mag doen.

922. Kun je lekkere hapjes maken?
Dat lukt me aardig. Ik heb lange tijd mijn eigen chips gemaakt. Tegenwoordig vallen mijn snacks eerder onder de noemer tapas. Niet om de zuiderse ingrediënten maar gevarieerde, kleine, vaak gezonde hapjes.

923. Wat heb je onlangs zelf voor elkaar gekregen?
Hoewel ik al veel geklaagd heb en me beklaagd heb, ben ik geslaagd om enkele bureaucratische procedures te volbrengen. Het verbaast me telkens dat het bedrijf in kwestie vaak een stugge procedure hanteert die minutieus dient opgevolgd te worden en dan loopt alles vanzelf. Het nadeel is dat de doorsnee bevolking vaak geen benul heeft hoe dit aan te pakken of gebruikt verkeerde woorden of is het vakjargon niet machtig. Kortom het gevoel van slagen wordt vaak teniet gedaan door een eindeloze stroom aan frustraties.

924. In hoeverre lijkt jouw leven op een sprookje?
Als je weet dat de sprookjes van de broers Jacob en Wilhelm (Grimm) oorspronkelijk niet echt vrolijk en Disney-like materiaal was, dan is het eentje door hen verzameld of neergepend. Dat betekent niet dat ik niet stiekem hoop op een goede afloop.

925. Wat snap je soms nog steeds niet?
Vooral het feit waarom de mens zomaar alles slikt en volgt wat de wet zegt of wat de maatschappij oplegt. Vooral omdat ze de mensen verdeeld en tegen elkaar opzet. Bij uitbreiding snap ik niet waarom de mensen niet in opstand komen (eigenlijk wel: gemakzucht) tegen onrechtvaardigheden, ook als het hen niet persoonlijk raakt. Ach er is zoveel dat ik niet begrijp. Het merendeel vind je terug in eerder antwoorden of blogposts.

926. Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Voor de rust die er overdag niet is. De gejaagdheid en competitiedrang ebt ’s nachts weg. Als je voorbij de bakker loopt, merk je niet die werkdruk, die er ongetwijfeld is, maar de geur, de radio op de achtergrond en gemoedelijkheid druipt er van af. Hun dedicatie om het ochtendhumeur van de potentiële klanten te trotseren en het volk te voorzien van een basisbehoefte, draagt bij aan mijn – misschien – iets te romantisch beeld van de plaatselijke leverancier van brood, banket en patisserie. Als het maatschappelijk beeld niet zo negatief zou zijn, zou ik mijn dag/nachtritme zonder problemen omdraaien. In dat geval mag je me overdag slechts wakker maken als het rustig is.

927. Draag je dagelijks make-up?
Nee, al gebruik ik wel wat hydraterende lotion op mijn gezicht als ik de deur uitga.

928. Welke meditatieoefening is je favoriet?
Ik leerde meditatie kennen tijdens mijn crisisopname. Het werkte de ene keer wel de andere niet. Ik heb ondertussen mijn technieken aangepast en kom tot rust bij het geluid van vallend water. Kom ik niet tot rust, is het omdat ik moet plassen.

929. Wat zou je doen (of hebben gedaan) als mensen gemiddeld veertig jaar werden?
Dan zou mijn leven gedaan zijn nu. Gemengde gevoelens die optreden hier. Ik wil nog zoveel doen maar ik moet wel kunnen inzien dat het nut heeft (en nee, bij mij speelt geldgewin daar geen rol in).

930. Waar erger je je aan bij anderen, maar doe je zelf ook?
Met een pen spelen of zenuwachtig ergens tegen tikken, zowat alles wat geluid maakt (hoe miniem ook) als je in gezelschap bent. Ik doe die zaken ook maar nooit in het bijzijn van anderen, of ik moet serieus overprikkeld zijn dat ik het niet eens meer opmerk. Handelen naar maatschappelijke normen die geen nut hebben of mensen discrimineren.

931. Heb je ooit getwijfeld over je geaardheid?
Eigenlijk niet, al heb sowieso moeilijkheden met gevoelens en heb me al vaak verkeerd uitgedrukt met alle gevolgen van dien. Ik heb wel eens hetzelfde voor een man gevoeld als ik bij een vrouw had, maar daar moet je absoluut niets seksueels bij inbeelden, want dan stoppen die gevoelens zo snel als ze gekomen zijn. Op puur seksueel vlak ben ik hetero, al zou ik geen probleem hebben – hoewel nog nooit gedaan – om met een man te knuffelen.

932. Welke cocktail beschrijft jou het best?
Aangezien alcohol dezelfde tijdelijke euforie veroorzaakt gevolgd door verlies van controle en eindigend in een houten kop (tja, met maten is wat anders dan met mate). Ik kan niet zeggen dat ik die eigenschappen mezelf kan toeschrijven. Als ik moet kiezen voor een alcoholische cocktail, in plaats van eentje met medicatie, zal ik kiezen voor eentje die in het begin zwaar kan aankomen (denk aan whiskey shot met een kaneelsmaak) maar daarna een longdrink effect waarbij alles uitbalanceert. De cocktail die ik constant blijk te ervaren is eentje met vooral veel downers. Daardoor probeer ik op alle mogelijke manieren de mensen aan het lachen te krijgen en een goed gevoel te geven. Dat heeft een beetje uitwerking op mezelf zodat ik toch een positief gevoel ervaar.

933. Wat was de mooiste bruiloft die je hebt bezocht?
Ik ben bevooroordeeld maar dat was die van mijn zus. Daarbij werd me toch een bijrol gegeven (als getuige) die net iets belangrijker was dan de doorsnee feestvierders. Ook op dit vlak ben ik niet al te ervaren, en personen met wie ik niets te maken heb, laat zo’n feest me koud.

934. Wat is je favoriete plek op internet?
Youtube. De autoplay functie is heel handig om nieuwe gerelateerde filmpjes te zien te krijgen. Anderzijds is de bekijk later optie ook zeer druk bevolkt (+100 docu’s). Helaas heb ik gemerkt dat je dan best over een onbeperkte dataverbruik beschikt. Voorts zijn er steeds sites die zich tijdelijk op gelijke voet plaatsen maar al snel hun aantrekkingskracht kwijtraken.

935. Ben je ooit op een blind date geweest?
Nee, dat is niet aan me besteed. Wel eens – lang geleden – via een chatsite met iemand afgesproken om samen naar een bijeenkomst te gaan. Eenmaal aangekomen per trein, ging zij eerst bij een aantal vrienden langs en verdween. Ik werd bevangen door angst door allerlei redenen (onbekende stad, bus niet kunnen vinden, een ongeruste chatpartner, alles liep mis) en besloot gewoon terug huiswaarts te keren. Nadien bleek dat mijn reisgezellin en ikzelf dezelfde gevoelens voor elkaar hadden maar daar iets nooit verder iets uit voortgevloeid. Ook met de persoon waar ik mee afgesproken had nooit meer gezien. Dat is het dichtste dat ik bij een blind date ben gekomen.

936. Naar welk gangpad zou je racen als je één minuut gratis winkelen?
Ik zou eerste de kassa’s pluimen en mijn weg vervolgen naar de kluis en naar de administratieve dienst of boekhoudafdeling om enkele bestendige opdrachten aan te maken. Soit, om de vraag te beantwoorden zoals ze bedoeld is, naar niet (snel) bederfbare goederen die vrij of extreem prijzig zijn. De voorraad koffie zal er dus zeker aan moeten geloven.

937. Heb je weleens iemand versierd?
Ja, toch wel. Hoewel ik nooit de eerste stap durfde zetten. Dan bekroop afwijzingsangst me en het gedacht dat ik daardoor die persoon zou nooit meer zou zien. Het versieren van iemand deed ik wel uitvoerig als ik eenmaal zekerheid had dat het iets zou worden. De romanticus in me ontwaakt pas als er toekomst in zit en dat ik op die manier mijn liefde kan betuigen (in plaats van met woorden).

938. Ga je graag naar de kapper en de schoonheidsspecialist?
Ik vind een hoofdmassage zalig! Als ik eerder had geweten dat ik dit maandelijks had kunnen krijgen bij een knipbeurt, had ik al veel langer afgezien van mijn lange haren. Na verloop van tijd werden die massages minder en besloot ik te investeren in een tondeuse. De schoonheidsspecialist zou echter failliet gaan met een bevolkingsgroep als ik.

939. Kun je goed opschieten met je schoonfamilie?
Als ik kijk naar potentiële schoonfamilies liep dat eigenlijk vrij aardig. Al verliep het uiteraard niet altijd even vlot, over het algemeen had ik niet te klagen.

940. Welke songtekst heeft je door liefdesverdriet gesleept?
Type O Negative’s ‘Cinnamon Girl’ en Nirvana’s ‘Where did you sleep last night’. Hoewel ik nooit echt liefdesverdriet heb gehad. De relaties die verbroken werden waren op sterven na al dood. Degene die me het meeste aangreep was toen mijn toenmalige verloofde plots besloot met een goede vriend verder door het leven te gaan. Nooit wrok gekoesterd tegenover mijn vriend wel tegen haar omdat ze niet eerlijk was. Tegenwoordig zijn ze nog steeds samen en hebben kinderen. Toch wel frappant dat mijn vorige liefdes telkens in de daaropvolgende relatie wel geslaagd zijn. Wat me doet afvragen of ik een soort van maatstaf was. Oh ja, ‘Summer Breeze’ van Type O Negative werkte ook wel, tot het gelinkt werd aan een film/hype (I know what you did last summer). Ja, ik weet dat beide nummers van Type O Negative covers zijn.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s