1000 vragen aan jezelf #46

901. Heb je weleens een speech gehouden?
Ja, dat was werkgerelateerd. Ik was product specialist voor het ondertussen prehistorische MSN. Bij elke upgrade en om de twee weken moest ik een speech en/of workshop (fancy naam voor een brainstormsessie/vergadering) leiden. Dat lukte na enkele keren vrij vlot, de collega’s werden bekender en de materie had amper geheimen.

902. Naar wat voor soort restaurant ga je het liefst?
Ik eet graag Grieks en de oosterse keuken (Indisch, Thais, etc. behalve de verwesterde Chinese). Helaas is het bij mijn favoriete Griekse restaurant altijd druk en luidruchtig.

903. Wat is het grote voordeel van single zijn?
Dat je alles op je eigen tempo kan doen, niet steeds alles moet verantwoorden en gewoon je eigen zin kan doen. Deze drie zullen waarschijnlijk het vaakst geantwoord worden op die vraag en duiden al op een verkeerde ingesteldheid of een negatieve relatie.

904. Wat is het grote voordeel van in een relatie zijn?
Dat je iemand hebt waar je je goed bij voelt, waarbij je terecht kan in moeilijke tijden, die je onvoorwaardelijk steunt en waar je je genegenheid aan kan tonen (you know what I mean).
Beide voorgaande vragen zijn hopelijk zo maatschappelijk en politiek correct beantwoord, ik vrees plots wel dat ik meer geantwoord heb om de maatschappij te pleasen. Eerlijk nu, je zou je single in een relatie moeten voelen, maar de voordelen van ‘in een relatie’ te zitten, zou je ook moeten kunnen als je single bent of al in een relatie zit, zonder daarbij een stigma als hoer (geldt voor beide sekses) opgekleeft te krijgen.

905. Vind je jezelf mooi?
Innerlijk wel, dat wordt constant onderhouden en wordt mooier met de dag. In tegenstelling tot mijn (of het in het algemeen) uiterlijk. Hoe ouder ik wordt hoe minder belangrijk de verpakking (tarra) wordt en hoe exponentieel groter het netto geapprecieerd wordt. Ik ben echter het tegengestelde van een narcist.

906. Welke emotie beleef je minstens een keer per dag?
Van de acht basisemoties beleef ik de negatieve meermaals daags: angst, verdriet, schaamte. Woede, walging, verrassing of verbazing komt ook al eens voor, liefde al iets minder frequent en een trapje lager vind je vreugde.

907. Wanneer heb je voor het laatst champagne gedronken?
14 december 2013 (volgens datum op foto). De laatste keer dat ik champagne dronk, ineens een hele fles, was die mijn favoriete voetbalploeg heeft uitgegeven. By the way, mijn ploegje speelde gisteren kampioen. Hoera! De vreugde die ik in vorig antwoord gaf, was gisteren helaas van vrij korte duur, mogelijk omdat ze een grote voorsprong bijna helemaal uit handen hebben doen glippen en maar nipt, en op de laatste speeldag, het minimum behaalden om kampioen te worden.

champ

908. Ben je een zondagskind?
Als je ook maar eentje van mijn vorige 45 antwoordposts hebt gelezen, of eender welke van mijn blogberichten, denk ik dat ik niet echt in die categorie val. Hmm, blijkbaar betekent het in de psychologische zin iets anders dan ik dacht. Ter verduidelijking, ik ben geen geluksvogel maar tracht wel bij iedereen, onvoorwaardelijk in een goed blaadje te staan. De dualiteit leeft weer op.

909. Hoe zou het schilderij over jouw leven eruitzien?
Heb er tijdens mijn crisisopname eentje gemaakt die veel symboliek bevat. Geen kunstwerk maar het is representatief (zowel kleuren als vormen, symbolen en getallen en ook de vegen zijn intentioneel, hehe).

tek

910. Aan welk kledingstuk van vroeger koester je goede herinneringen?
Als ik oude kledingstukken tegenkom, overvalt me telkens wel een herinnering maar het valt me op dat er weinig goede aan verbonden zijn.

911. Wat zou er in een contactadvertentie over jou staan?
Hoe vreemd het ook klinkt heb ik het al wel overwogen. Waarschijnlijk omdat schrijven me beter lukt dan spreken. Het is echter aartsmoeilijk om jezelf te beschrijven in enkele kernwoorden of beperkt aantal zinnen. Het besef dat die slechts door beperkte groep gelezen wordt en hoogstwaarschijnlijk niet aan mijn profiel voldoen, heeft me weerhouden te publiceren of zelfs op te maken. Zou wel iets zijn dat ik soulmate zoek.

912. Met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?
Hard lachen is niet aan mij besteed en als ik naar een komiek kijk, zal ik wel eens glimlachen ofzo maar uitbundigheid, nee. Ik vermoed dat het de eindejaarsconference van Michael Van Peel (Van Peel overleeft 2016) was.

913. In welke talen kun je je verstaanbaar maken?
Ik kan me in het Engels beter verstaanbaar maken dan het Nederlands. Voor het Frans heb ik enkele dagen nodig om voldoende zelfvertrouwen te krijgen. Ik heb ook korte tijd vrij intensief in het Deens gewerkt maar dat beperkte zich tot lezen en schrijven (en had betere klantencijfers dan de Denen, al had dat meer te maken met productkennis, vermoed ik). Binnenkort hoop ik Arabisch, zoals eerder geschreven, aan de lijst toe te voegen, gevolgd door Chinees en Russisch.

914. Waar kom je maar niet aan toe?
Er staan een aantal items op mijn to-dolijstje, maar ik weiger om ze deze in te plannen omdat ik dan vaak uitstel of zelfs afstel. Het vinden en handhaven van rust is momenteel prioritair.

915. Komt wijsheid met de jaren?
Bij mij in ieder geval wel. Heb meer doordacht handelen op basis van ervaringen, heb ik wel geleerd. Al kan ik niet zeggen vroeger minder verstandig te zijn geweest. Het is eerder zo dat het te maken heeft met levenservaring en kennis van de wereld.

916. Wat is het ergste scheldwoord dat je ooit naar iemands hoofd hebt geslingerd?
Dat zullen over het algemeen vrij banale verwensingen geweest zijn waarbij ik me even niet meer kon inhouden en dus vaak familieleden trof.

917. Wat is het spontaanste wat je ooit hebt gedaan?
Ik denk nog steeds dat het mijn verhuis naar het buitenland was. Zowel de eerste keer naar Tunbridge Wells als de tweede episode naar Belfast. Even spontaan maar minder positief was het bij mijn principe(s) blijven waardoor ik mijn promotie kwijtspeelde.

918. Is je leven pas compleet met kinderen?
Dat is wat de samenleving (overheid) op aanspoort zodat hun inkomensstroom gevrijwaard blijft. Maar dat is vrij ouderwets om iemand te hebben waarop je op je oude dag kan terugvallen. En plots begrijp ik dat dit waarschijnlijk opnieuw heel actueel kan worden. Ik kan me wel inbeelden dat kinderen een completer plaatje toont van je leven. Het is echter niet mijn visie dat je absoluut aan kinderen moet beginnen om door de maatschappij (meer) aanvaard te worden. Nog fouter is het als je het doet omwille van extra inkomsten (kinderbijslag e.d.).

919. Hoe gedraag je je in een spookhuis?
Vrij apathisch, vrees ik. Al zorgt het wel voor een verhoogde prikkeling door onverwachte bewegingen en geluiden. Ik mijd zulke gelegenheden liefst maar niet vanwege angst, maar dat krijg je niet verkocht.

920. Met wiens uiterlijk zou je willen ruilen voor een dag?
Absoluut niet met iemand die het zogenaamde ideaalbeeld benadert, dat zou me ongemakkelijk maken. Ik zou wel voor een dag eens willen meemaken hoe het voelt om in een rolstoel behandelt te worden, of iemand die een erge, opvallende aandoening heeft. Ook weer niet te lang want dat zou me te erg aangrijpen, en ik ben ook al niet iemand die de hele tijd uit medelijden menselijk(er) behandelt wil worden. Het moet oprecht zijn of gevoelens en handelingen doen zichzelf teniet.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s