1000 vragen aan jezelf #18

341. Waar kun je over doorzeuren?
Bij onrechtvaardigheden klap ik ofwel dicht ofwel blijf ik ijveren naar een duurzame oplossing. Meestal zeg ik alles in een aantal zinnen en als de essentie overgebracht is, succesvol of niet, trek ik me terug en hoop dat het gewenste resultaat zich zal manifesteren. Doorzeuren helpt praktisch nooit en doordrammen zorgt voor beide partijen voor frustraties.

342. Is elke relatie te redden?
In optimale omstandigheden wel als beiden open staan voor verbeteringen. Spijtig genoeg zijn toegevingen van een partij nooit genoeg. Ook is het nadelig als er optelsommen gebruikt worden, of als er oude koeien uit de sloot gehaald worden. Menselijke interactie en relaties zijn een vak apart, als antwoord refereer ik graag naar vakliteratuur psychologie.

343. Met welk lichaamsdeel ben je tevreden?
Je merkt pas hoe handig een lichaamsdeel is als je het tijdelijk of permanent niet meer kan gebruiken. Over het algemeen is mijn onderstel het meest gewaardeerd omdat het me van punt a naar b brengt, als ik echter twee seconden verder nadenkt, zijn mijn handen ook wel vrij cruciaal in het mens zijn en vooral op de pc. Vrij oninteressant om een bepaald lichaamsdeel te verkiezen boven anderen.

344. Hoe houd je het leven spannend?
Het is maar wat je wilt. De film ‘Crank’ komt plots op in mijn gedachten. Voor het grootste deel van de bevolking zou ik aanraden om eens deftig na te denken over het leven en de maatschappij. Baat het niet, dan schaadt het niet, maar het is wel spannend.

345. Kun je goed presteren onder druk?
Op professioneel vlak lukte me dat aardig. Op persoonlijk vlak stel ik vaak alles uit tot op het laatste moment. Zo moet ik nog beginnen met inpakken voor de verhuis van morgen. Toen ik nog vaak het vliegtuig nam, pakte ik mijn koffer maximaal een half uur voor vertrek in. Dus, als het echt nodig is, dan lukt het zeker. Als ik het onbelangrijk of onnuttig acht, zal ik de prioriteitsniveau verlagen.

346. Welke levensfase heb je als prettig ervaren?
En opnieuw moeten we appelen met peren vergelijken. Waarschijnlijk de eerste levensfase, de herinneringen daaraan zijn zo goed als nihil waardoor er geen onprettige situaties zijn blijven hangen.

347. Vind je andere mensen net zo veel waard als jezelf?
Nee, maar dat is niet negatief bedoeld. Het is een feit dat ik kamp met een minderwaardigheidscomplex. Misschien moeten de meeste mensen maar een toontje lager zingen. Als je bijvoorbeeld gaat winkelen, of je rijdt door het dorp of je wandelt rustig, je komt steeds wel (of heel de tijd) iemand tegen die alle beleefdheidsregels aan zijn laars lapt omdat ie zich belangrijker voelt dan iemand anders. Ik blijf galant en extreem beleefd totdat ik merk dat de andere persoon zich beter of te goed voelt, dan komt de rebel in me weer boven.

348. Heb je altijd een keuze?
Ja, al zijn er momenten dat je de dingen niet (meer) kan uitstellen.

349. Wat is je favoriete seizoen?
Herfst en lente. Als het echter gaat over Vivaldi’s jaargetijden is het l’inverno (winter), l’autumno (herfst), l’estate (zomer) en dan pas la primavera, waarschijnlijk omdat dat het meest commerciële is. Het gaat dus eerder om gevoel, vroeger was de zomer mijn favoriete maand omdat het dan jaarlijkse vakantie was. In Ierland had je dan weer minder uitgesproken seizoenen. Het voordeel daarbij is dat je minder snel ziek bent. En vanaf 15 graden spreken ze er al van een hittegolf. De uitdrukking ‘het wordt zomer als de regen warmer wordt’ is een van mijn favorieten. Hoewel het minder vaak regent dan de meesten denken.

350. Hoe had je willen heten als je zelf je naam had mogen uitzoeken?
Als je me dat nu vraagt, hetzelfde omdat ik het gewoon ben. Tijdens de schooljaren hoogstwaarschijnlijk een korte, krachtige naam die niet zorgt voor bijnamen, afkortingen, etc. of zoals ik eerder aangaf eentje dat niet in de volksmond regelmatig gezegd wordt (dan ni(et)).

351. Hoe ijdel ben je?
Hoewel ik toch presentabel wil voorkomen en geen aanstootgevend gedrag wil vertonen, ligt de graad van ijdelheid vrij laag. Voordat ik een gesprek, afspraak ofzo heb, zorg ik wel dat eventuele droge huid een likje (klinkt vreemd in deze context) verfrissende crème toegediend krijgt.

352. Volg je meestal je hart of je hoofd?
Ha, een van de dingen die bij elke sessie bij de psycholoog ter sprake komt. Gevoel versus verstand. Het verstand zorgt ervoor dat ik telkens andere mensen op de eerste plaats zet omdat je dan vaak het snelst klaar bent, het gevoel rebelleert constant en wordt te vaak buitenspel gezet, wat zorgt voor kortsluitingen.

353. Wat is het laatste risico dat je genomen hebt?
Verhuizen, vermoed ik, met alle bijhorende rompslomp. Het is ook weer een vage vraag want elke persoon heeft een ander invulling van risico. Aangezien in het verzekeringswereldje elk afgesloten verzekering een risico inhoudt… heb er enkele moeten afsluiten.

354. Neem jij vaak het voortouw in een gesprek?
Zelden of nooit. Ik neem eerst graag poolshoogte van de situatie om me zo aan te passen aan de algemene sfeer, onderwerp en het niveau. De keren dat ik het voortouw neem/nam was op professioneel vlak toen ik product specialist was voor EMEA (eigenlijk eerder alle Europese talen uitgezonderd het Engels) voor een gamma producten van MSN (je kent of herinnert je wsl nog Messenger, Hotmail en Passport (Live ID later), ik was verantwoordelijk voor zowat al de rest Spaces, Groups, Toolbar, Search, Mobile, Explorer). Later voor IBM nog klanten geholpen maar die waren eerder collega’s en gelukkig niet zo happig op small talk. Laat ons stellen dat ik alleen het voortouw neem als ik me comfortabel genoeg voel over een bepaald onderwerp. Omgevingsfactoren zijn uiteraard enorm belangrijk hoe lang het voortouw reikt.

355. Op welk fictief karakter uit een serie lijk jij?
Goh, not my cup of tea. Moet wel toegeven dat Holden Caulfield (J.D. Salinger’s Catcher In The Rye) bijzonder vaak handelde en dacht zoals ik ook zou doen.

356. Wat mag er niet op een goed feest ontbreken?
Vroeger had mijn antwoord resoluut geweest: alcohol. Tegenwoordig heb ik een verdomd goede reden nodig om enkele uren op te offeren aan een resem onbelangrijke, onnuttige, nietszeggende gesprekken.

357. Neem je makkelijk een compliment in ontvangst?
Nee, ik zou eerst nog trachten om anderen de hemel in te prijzen of de belangrijkheid verlagen door te zeggen als dit of dat meezat, dat het resultaat beter had geweest. Ik vrees dat ik die verdedigingsmechanisme heb aangekweekt om onbegrepen sarcasme te beantwoorden.

358. Hoe serieus neem je je gezondheid?
Mentale gezondheid is voor mij belangrijker dan fysieke. Het is me meermaals voorgevallen dat ik op spoed (A&E) beland voor een fysiek mankement om een mentaal probleem te camoufleren of dienend als een uitlaatklep.

359. Welk deel neemt seks in je leven in?
Ik heb ondervonden, net als wetenschappelijke onderzoekers, dat seks je gezonder maakt, dat het bepaalde symptomen verlicht waarmee je kampt. One-night stands zijn niet aan mij  besteed, als het al gebeurt duurt de ‘relatie’ toch langer dan die ene nacht waardoor het niet meer geldt. Ik moet toegeven even opgezocht te hebben hoe het te spellen, ‘a nightstand’ staat naast je bed. Maar goed, net zoals bij het overgrote deel van de bevolking heb ik een gezonde interesse in – wat klinkt dit woord toch vreselijk – geslachtsgemeenschap.

360. Hoe vier je graag je vakantie?
Weg van alle tourist traps, en eigenlijk toeristen in het algemeen. In alle rust, in een prachtige omgeving met een stabiel klimaat. Ik bedenk me plots in voorgaande twee zinnen geen werkwoord gebruikt te hebben en moet je een vakantie ‘vieren’? Ik heb nog veel te leren…

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s