1000 vragen aan jezelf #16

301. Waarin ben jij een natuurtalent?
Ik kan me het aantal ridicule antwoorden hierop levendig voorstellen. Mijn interessesferen liggen vrij breed maar degene waar ik ietwat in gespecialiseerd was, zijn al achterhaald (technologie staat niet stil). Ik denk dat mijn talenten op een breed spectrum zitten, overal zowat middelmatig of iets boven het gemiddelde maar nooit ergens uitspringend als zijnde natuurtalent.

302. Wie in je omgeving is onlangs positief veranderd?
Denk hierbij vooral aan familieleden die na mijn diagnose beter begrepen waarmee ik worstel.

303. Heb je jezelf wel eens betrapt op racisme?
Jazeker, in een ver verleden toen tegenkanting tegen alles wat vreemd was, compleet geaccepteerd werd. Het principe wat de boer niet kent, eet hij niet. Trouwens een leuke anekdote dat mijn buurvrouw van Filipijnse afkomst is. Aangezien hun dampkap uitkomt op onze oprit, geurt het regelmatig heel lekker en oosters. Vroeger kende ik geen enkel van de aroma’s waarmee ze ons verblijdde. Nu ik zelf het koken als hobby heb opgenomen en de oosterse keuken heb leren appreciëren, vind ik de kookwasems van de buren veel aangenamer. Blijkt maar dat onbekend niet onbemind hoeft te zijn.

304. Voel je je fit?
Nee, en ik ben het ook niet. Tijdens mijn actievere periode was lopen mijn minst favoriete discipline. De achterliggende reden – bleek achteraf – was dat ik dan sneller vermoeid ben en op karakter verder doe. Grenzen opzoeken en overschrijden was toen ook al ingebakken. Het gevoel van moe te zijn, is een tastbaarder gevoel en eentje dat aanvaard wordt.

305. Heb je financieel alles op orde?
Opnieuw een werkpunt en vooral na mijn verhuis.

306. Welk boek heeft je teleurgesteld?
Helaas voel ik me na praktisch elk boek teleurgesteld. Niet alleen omdat het uit is, misschien omdat het einde niet toch niet was hoe ik hoopte dat het zou zijn. En de happy endings in boeken en films vallen me altijd tegen.

307. Om welke reden vond je laatste verhuizing plaats?
Ik plan overmorgen te verhuizen omdat de huidige woonst veel te groot is. Ik trek naar een eenpersoons-appartement.

308. Ben je een zwart-witdenker?
Ik benader een situatie van alle mogelijke perspectieven. Het (over)analyseren van elk detail hoe onwaarschijnlijk ook beïnvloed mijn denken. Uiteindelijk kom ik dan uit bij een ‘ja, maar’ of ‘nee, maar’.

309. Wat voel je als je verliefd bent?
Hmm, gevoelens zijn allesbehalve mijn beste onderwerp. Ik geloof dat ik dan alles in het werk wil stellen om de aandacht van die persoon te trekken zonder dat het aandachttrekkerij wordt beschouwd. Ik vrees echter dat ik daar telkens falikant in faal oftewel is het zo perfect uitgevoerd dat mijn opzet alsnog faalt. Qua loose-loose situatie kan dat tellen.

310. Horen veel drinken en eten bij gezelligheid?
Vroeger wel, al moet ik toegeven dat ik opzettelijk niet at om nog meer ‘gezelligheid’ na te streven. Tegenwoordig geef ik meer om lekker en gezond eten met hier en daar nog een uitspatting.

311. Welke dingen staan nog op je to-do-list?
Te veel om dit hier te noteren. Dank je voor een potentieel nieuw blogonderwerp. De allergrootste bucketlist items zijn verre reizen (denk hierbij aan ‘Into the wild’ en ‘Seven years in Tibet’ hoewel ik die laatste nog niet gelezen heb, jawel het zijn boeken maar voor de iets luiere mensen bestaat er ook een verfilming… just kidding, maar de muziek bij Into the Wild is subliem, thank you Eddie Vedder).

312. Twijfel je vaak?
Nog zo eentje waarbij ik heel kort ‘ja’ hoor te zeggen. Maar ik beschouw het niet als twijfelen maar eerder de tijd nemen om alle pistes te analyseren, om een deftige balans te kunnen opstellen om een correcte beslissing te nemen. Mijn definitie van twijfelen is als je over alle informatie beschikt maar toch geen besluit kan nemen, of als je de consequentie niet of onvoldoende kan inschatten of de gevolgen kan dragen van je beslissing.

313. Waar ben je ontevreden over?
Voornamelijk over de huidige maatschappij die zich zo verheven voelt boven zogenaamde derdewereldlanden die nog wel de juiste normen en waarden hoog in het vaandel dragen. Een ander struikelblok voor me is dat de mens zo hypocriet is. Eenmaal per jaar zijn ze solidair met de gehandicapten en zieken maar de rest van het jaar deinzen ze er niet voor terug om hen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

314. Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?
Het gevoel van anticipatie. Je weet ongeveer hoe lang je in de lucht zal hangen en je wacht bang af of je reisgenoten niet te luidruchtig zullen zijn. Dit in combinatie met het gevoel van avontuur.

315. Vind jij: voor wat, hoort wat?
Ik gebruik dit principe tot in den treure. Voortspruitend uit een continu schuldgevoel over van alles en nog wat. Ik verwacht het echter nooit terug.

316. Ben je wel eens gepest?
Dat is wel eens gebeurd maar nooit persistent. Ik kan me nog levendig inbeelden dat ik in het laatste kleuterklasje met carnaval net mijn eerste bril kreeg. Daar stond ik dan geheel afzijdig een niet al te vrolijk clowntje te wezen.

317. Hoe spontaan ben je?
Als mijn geduld op is, durf ik heel spontaan te zijn. Ik zal fouten toegeven en de verantwoordelijkheid dragen. Die spontaniteit wordt dan weer voor lange periode ingeperkt en alles wordt weer mega overwogen en overgeanalyseerd.

318. Steun jij mensen onvoorwaardelijk?
Iedereen krijgt sowieso minstens twee kansen, vrienden kunnen bijna onvoorwaardelijk op mijn steun rekenen, net als familie.

319. Waar voel je je schuldig over?
Zoals eerder reeds toegegeven over veel te veel. Ik merkte onlangs trouwens op dat ik zelfs voor het nest – ik vermoed – mussen die huizen in de nok van het dak van de buren, hun ding ongestoord te laten doen en me verplaats naar een plek waar ik hen niet of het minste stoor. Beeld je nu eens in hoe ik reageer als iemand aan het winkelen is en nogal dichtbij me bevindt, of als iemand me tegemoet loopt op een voetpad. Ik vermoed dat dit niet echt uit schuldgevoel is, maar het geeft wel een idee.

320. Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?
Opnieuw een hele waslijst aan personen die wel iets hebben bijgedragen aan mijn persoontje.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

4 thoughts on “1000 vragen aan jezelf #16”

 1. Probeer je een record te zetten? 😉 Qua verrassende, oprechte antwoorden win je sowieso, als het aan mij ligt. Het blijft fijn om mee te lezen, mede-dankzij de herkenbare antwoorden. Dat ik niet alles meekrijg maakt in deze (tag) gelukkig niet zo gek veel uit. Heb je er zelf nog wat aan? Dan zit het al helemaal goed 🙂

  Like

  1. Ai, zijn de antwoorden niet altijd even samenhangend? Ik kan mijn eigen antwoorden niet herlezen of twee minuten later staat er compleet ander stuk tekst. Soms gebeurt het wel en is incoherentie mogelijk. Mijn excuses! Of ik er wat aan heb? Tja, bij sommige vragen heb ik mijn bedenkingen en een déjà-lu, déjà-vu en/of déjà-écrit gevoel. Vaak confronterende vragen maar ik heb wel het gevoel dat het m’n hoofd (analyse-activiteiten) tijdelijk on hold zet en zie het als een tussendoortje (vandaar een vrij hoog tempo al is ook hier het all or nothing-principe inbegrepen).

   Like

   1. Maak je geen zorgen, je antwoorden stroken met mekaar 😉 Ik ben juist (aangenaam) verrast vanwege het denkwerk dat je erin steekt (ipv : Hoe spontaan ben je? “Ja heel spontaan! Zo heb ik gisteren nog zomaar ’n paar blondjes aangesproken” – iets in die strekking). En ja, soms heb ik ’n déjà-gelezen gevoel (excuse my French), maar dat wekt alleen maar een betrouwbare indruk 😉 Ik ben benieuwd naar vraag 1000!

    Like

 2. Veel denkwerk steekt er eigenlijk niet in. Ben nu wel geïnteresseerd in het vervolg op het paar blondjes-verhaal. Benieuwd naar vraag 1000… oke, ik zal de snelheid wat opdrijven (al vrees ik dat me dat niet lukt).

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s