Bezigheidstherapie

I know it sounds funny but I just can’t stand the pain
Girl I’m leaving you tomorrow
Seems to me girl you know I’ve done all I can
You see I begged, stole, and I borrowed

That’s why I’m easy
I’m easy like Sunday morning
That’s why I’m easy
Easy like Sunday morning

I wanna be high
So high
I wanna be free to know the things I do are right
I wanna be free
Just me

FNM – Easy

De zondagmorgen begon vrij vroeg. Het tijdstip waarop ik enkele jaren geleden er nog niet dacht om in bed te kruipen. Alle plannen voor zaterdag vielen echter in het water. Twee activiteiten had ik willen meemaken. Mijn voetbalploeg speelde als leider een belangrijke wedstrijd tegen de tweede en twee maten vierden hun verjaardag met enkele optredens. Al de hele week was ik veel te vroeg wakker. In de aanloop naar  zaterdag toch telkens een siësta ingelast om ’s avonds toch capabel te zijn om wakker te blijven met voldoende energie voor sociale interactie. Na die siësta voelde ik me echter nog beroerder dan ervoor. Het vergde me weinig overtuiging om alle activiteiten te annuleren. De hele zaterdag was ik amper 8u wakker. Vandaag begon rond half vier. Ik kan me nog amper voor de geest halen waarmee ik de uren gevuld heb. Ik heb een Gentse waterzooi bereid, wat gesurft en een boek gelezen terwijl op de achtergrond de BBC me op de hoogte bracht van nieuwswaardige feiten. Tot ik merkte dat het een loop was.

Al vrij lang amuseer ik me onbewust met een stressbal. Tijdens de kantooruren had ik steevast iets om in handen te hebben als ik niet op een toetsenbord tokkelde. De eerste variant was een Guinness rugbybal. In de loop der jaren waren het vooral allerhande stressballetjes. De laatste jaren heb ik een baseball om me mee bezig te houden. Ondertussen is de collectie uitgebreid tot een cricketbal, een fidget-cube en een collectie ringen waarbij het middenstuk draait. Die fidget cube is redelijk interessant ondanks de prijs (heb er ineens 2 besteld), het ligt goed in de hand, is niet te zwaar of te licht en de zes zijden hebben elk hun functie. Ik heb wel gemerkt dat ik persoonlijk een aantal zijden op een andere locatie had gezien. Helaas is het niet mogelijk om deze zelf aan te passen zonder het stuk te maken, vrees ik. Opmerkelijk is wel dat ik nogal vlug genoeg heb van een bepaald item en regelmatig afwissel. Waarmee ik het meest gelukkig ben, is de baseball. Het is vergelijkbaar met een tennisbal maar in plaats van plastieken lijnen is de baseball gemaakt met naden, twee vormen vergelijkbaar met het oneindig symbool. Ook de cricketbal heeft naden en deze lopen over het midden (“equator”).

Onlangs een percolator gekocht, zo’n authentiek Italiaans model. Een van mijn huisgenoten in Belfast is afkomstig uit Milaan en had er zo eentje. Op zoek naar goede koffiebonen kwam ik uit bij een ander interessant product en kweek ik nu zelf oesterzwammen. Op die manier heb ik mijn agrarische activiteiten uitgebouwd. Niet alleen mosterdkers, waarop ik nog steeds wacht op resultaat, maar ook potgrond aangeschaft om Mesclun pluksla te telen. Vanaf ik resultaat zie bij bovengenoemde ga ik overwegen om uit te breiden. Niets geeft meer voldoening dan zelf gekweekte groenten te bereiden en degusteren. De aanzet is gegeven, de volgende stappen zijn afhankelijk van de resultaten van bovengenoemde. Dadelijk gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola in elkaar flansen en de voetbal mag beginnen. Hopelijk is het interessant genoeg zodat ik niet met een half oog kijk en het andere in een boek zit.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s