Manic Monday

Een relatieve graad van rust hervonden na het weekend. De post ontvangen en nu weer zenuwachtig afwachten naar een telefoontje over het besluit van het multidisciplinair team ivm VAPH aanvraag. Als uitsmijter krijg ik de hele familie deze avond nog over de vloer. Elk afzonderlijk, moeder komt haar post ophalen tegen 17u, ik verwacht mijn broer iets later om zijn item van de postlevering in ontvangst te nemen en dan mijn zus die prei-groene koolsoep en lippenbalsem meekrijgt. [de spellingcontrole geeft kippenbalsem als enig alternatief, vermoed toch dat deze functie wat extra aandacht vereist]

Verrassend is ook dat ik tegenwoordig meer kan genieten van sporten die ik vroeger als saai ervoer. Golf is er zo eentje van. Het elitaire karakter van de sport negerend, is het wel aangenaam om rustig naar te kijken of als achtergrond te gebruiken. Een tweede is snooker. Ik heb het altijd al wel kunnen appreciëren die sport maar dan alleen als er een van de bekendere namen deelnam. Helaas is er eentje afgevallen vanwege wel een heel ingrijpende mentaliteit van het publiek, darts. Deze laatste maakt het ook moeilijk om volgen als er Nederlandstalige commentaar bij geleverd wordt. Zoals ik al zei, vind ik die vrij amateuristisch. Bij deze sport komt dan nog eens het feit dat er snel gerekend moet worden. Als de commentator geen rekenwonder is en telkens maar zegt welk getal iedere worp oplevert, irriteer ik me vrij snel.

Soit, nog een korte tijd afwachten tot het verdict me ter oren komt. Enkele visites afwerken en we kunnen verder werken naar volgende afspraken, rust opzoeken en bewaren, misschien toch starten met de cursus Arabisch… We shall see.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s