dag 1: weekendtripje (reis, aankomst en eerste impressies)

Blijkbaar toch een verkeerd moment gekozen om te reizen. Veel te druk op trein en kusttram. In de trein was het nog doenbaar met hulp van muziek en boek. Op de tram was een ander paar mouwen en had ik niet ingesloten gezeten, ik had 2,5u te voet gedaan met trolley en handbagage. Goed en wel gesettled in appartement en inkopen gaan doen. Penne, cherrytomaten, veldsla, een ajuin en roodbaarsfilet hebben me gesmaakt. Een nadeel is dat dit appartement een vaatwasmachine heeft. De afwas doen is het perfecte excuus om je handen op te warmen. Er zijn alleen vaatwastabletten aanwezig en zal morgen, als ik een winkel binnenstap, een afwasmiddel meebrengen. Een korte avondwandeling leerde me de toch wel kleine deelgemeente van Middelkerke kennen. Op het einde van de wandeling even de Irish pub binnengestapt maar na twee drankjes had ik al door dat ik beter huiswaarts kon keren. Het bleek eerder een jaarlijks, maandelijks, wekelijks of dagelijkse samenkomst van bekenden. Waar er in doornsee Irish pubs meer onbekenden elkaars pad kruisen, was dat hier alles behalve het geval. Maar soit, ik ben hier niet om op cafe te gaan. Het is bijna 20u en ga dadelijk alle media afsluiten, bed opmaken (uitklapbaar) en met een boek kijken hoe lang ik mijn ogen kan openhouden. Ondertussen al wel voor elkaar gekregen dat ik internet heb op mijn laptop, vandaar deze update. Het gebruik van internet is toch wel cruciaal als je geen zin hebt om de toeristische dienst binnen te lopen. Georchestreerde activiteiten vervelen me nogal snel. Zoals in eerdere berichten al gemeld, heb ik een aantal plannen opgesteld en wil toch zeker in de voormiddag, namiddag en vroege avond telkens iets doen. Morgen staat bijvoorbeeld de Dronkenput geprogrammeerd. Helaas moet je daarvoor eerst telefonisch afspreken wat dus al een no-no is. Ik zie wel of het toevallig niet te bezichtigen is. Anders kan een Ijzermondingwandeling mijn camera bekoren. Of misschien een wandeling langs de kust tot Oostende (dezelfde 2,5u wandeling als bovenvermeld). Ik ken het stadje wel en even een korte visitatie aan de kerstmarkt kan zolang het rond de middag is.
Vroeger ging ik vooral naar de Oostkust, en dan vooral Blankenberge. De Westkust, alles onder Oostende met andere woorden, is vrij onbekend en onontgonnen gebied voor me. Morgen of zondag zal ik wel zien of er nog lokale plaatsjes bezocht worden die ergens diep in mijn geheugen nog bekend voorkomen.
In mijn wandeling van deze avond wel ontdekt dat ik een keer bleef stilstaan bij enkele art deco huizen, curiosa tussen de betonblokken op de dijk. De zee spreekt me enorm aan als vluchtroute maar in de kleinere kustgemeenten, ontdek ik toch liever de dorpskernen en meer inlandse gebieden dan de afschuwelijke betongedrochten om de mens als toerist in legbatterij-achtige omgeving te verwelkomen.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s