De actualiteit

Ik heb hier al een keertje over geschreven, dacht ik. Nu verscheen er onlangs een artikel over: in de Knack (Belgisch actualiteitenmagazine, opinietijdschrift en weekblad).

Het omschrijft perfect hoe de mens zich moet gedragen, of in het gareel lopen. Tijdens je jeugd wordt alles gedaan om je zo kalm en rustig mogelijk te houden. Met het predicaat ADHD kan het zelfs met medicatie opgelegd worden. Dan moet je volgens het maatschappelijk ideaalbeeld in de schulden werken voor huisje-tuintje-boompje. Deze ochtend hoorde ik wel dat de Belgische baksteen in de maag operatief verwijderd wordt tegen 2040. Het kreeg de naam betonstop mee, de cabaretiers moeten nog amper werken voor goed materiaal. Nu vind ik dat ze er op andere manieren en vooral veel sneller mee moeten starten. Ik heb uiteraard niet de complete betonstop onder ogen gekregen dus mag er eigenlijk niets over zeggen. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat er in de meeste landen veel meer leegstand van huizen is dan er daklozen zijn. Achja, binnenkort komt er weer een trend die zegt dat je best huizen renoveert, of het komt op tv zoals op BBC. Hmm, come to think of it, dat bestaat al!

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s