Technologische frustraties

Om de zoveel tijd krijg ik een uitnodiging om me opnieuw aan te bieden bij de controlearts, een uitnodiging als opvolging van mijn arbeidsongeschiktheid. Ze hebben helaas in hun automatiseringsprocedure een belangrijke stap overgeslagen. De telefoon is bij hen nog steeds de belangrijkste contactoptie wat voor mij de minst ideale is. Daarnaast werken ze ook met eID, de onlinediensten beschikbaar met je elektronische identiteitskaart. De overgeslagen stap is uiteraard de email.

Nu heb ik, niet voor de eerste keer, problemen met het aanmelden bij deze diensten. Het eID-apparaatje werkt uitstekend alleen het aanmelden lukt dus niet. Met mijn IT achtergrond weet ik zo ongeveer wel welke informatie ik moet geven, zodat ze niet antwoorden met een herstart je computer, upgrade de systeemsoftware, etc. De FAQ sectie bood ook al geen soelaas. Daar kan ik me druk in maken. Het niet begrijpen hoe je zelf iets kan oplossen. Het gaat er maar over dat ik geen complete digibeet ben en zelf graag naar oplossingen zoek. Frustrerend is het dan ook als dat niet lukt. Tijdens mijn helpdeskervaringen, kon je vrij gemakkelijk het probleem achterhalen/reproduceren en zodoende tot een oplossing komen. Al dan niet met behulp van de helppagina’s. Anders probeerde ik op elke mogelijke manier tot een gemakkelijke oplossing te komen voor de klanten en denk toch hier vrij goed in te slagen. Na nog geen jaar werd ik reeds gepromoveerd tot product specialist en in verdere functies kreeg ik vrij grote verantwoordelijkheden gaande van algemene toegang tot een account met controlevragen tot het rapporteren van misbruik en procedureoptimalisatie van een farmaceutica wereldspeler. Gewoon maar om te zeggen dat ik wel ietwat kennis heb van hoe computerapplicaties en procedures werken. Ik vermoed dat mijn frustratie wel terecht is op dit vlak. Vooral omdat ik enkele maanden geleden reeds gebruik diende te maken van hun helpdesk. Vanwege een vrij kleine opslagcapaciteit van mijn huidige laptop, kuis ik deze met de regelmatig op. Daardoor is het mogelijk dat ik een onbekend bestand heb verwijderd. Onnodig te zeggen dat er veel verbeterd kan worden in de toch wel belangrijke en persoonsgevoelige informatie verwerking. Hun helpdesk heeft daarenboven een absurde KPI’s (key performance indicators) waarmee ik wil zeggen dat ze een aanvraag binnen de vijf werkdagen behandelen. Neem daarbij de afgelopen feestdag(en) in gedachten en ik houd nog vijf dagen over om de afspraak in te plannen (afspraak maken voor 25 november, hoera!). Veel keuzemogelijkheden zullen er dus niet meer voor handen zijn.

Ondertussen toch al opnieuw verwarming in huis waardoor mijn algemene gezondheid zich stilaan kan herstellen. Aangezien ik al een keer een afspraak met RTH heb moeten annuleren, heb ik weinig goesting om dit opnieuw te moeten doen. Hoe slecht ik me ook voel vanwege de verhoogde kans op stressgerelateerde complicaties. De kans op het besmetten van de medemens, een trein- en busreis naar en van plaats van bestemming zijn er slechts twee. Op vrijdag staat dan een afspraak ingevuld bij de auticoach. Misschien toch maar aanpassen dat deze niet in dezelfde week vallen.

Voorts probeer ik opnieuw regelmaat te verkrijgen in mijn dagelijkse doen en laten. En voorts onbewust, of toch meer bewust dan bedoeld, te focussen op de voorbereiding op de komende afspraken inclusief bij de controlearts.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s