De mens, een luxewezen

Ik zit al enkele dagen zonder verwarming. Warmte is echter niet aan mij besteed. Snelle fluctuaties in temperatuur brengen me snel van mijn stuk en heb nood aan aanpassingsperiode. Buiten heb ik weinig problemen met koude. Je kan je er op kleden. Nu zit ik helaas al een paar dagen in een huis waarin het amper 14 graden is. Er zou geen probleem zijn als ik een bad of douche zou kunnen nemen. De verwarmingsketel geeft afwezig hoewel er nog voldoende brandstof aanwezig is. Uiteraard bevinden we ons in een verlengd weekend. In het begin was het aangenamer om in bed te blijven.

Ondertussen toch ontdekt dat er een elektrische verwarming in het huis aanwezig is en toch een kamer in huis kan verwarmen. Ik vrees hierdoor toch wel wat verzwakt en ziekjes te zijn geworden. Mogelijk ook omdat het intussen ’s nachts vriest. Een kamer waar net 17 graden en de rest in huis zal het met moeite 10 graden zijn.

Toont maar aan hoe afhankelijk een mens tegenwoordig is aan temperaturen tegen of rond de twintig. Een ander probleem is, dat ik geen idee heb van hoe zo’n verwarmingstoestel werkt. Ik ga dan ook zeker niet de oplossingen toepassen die van kracht zijn bij computers. Als een reboot meer kwaad dan goed doet, zit ik met een nog groter probleem.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s