Knopen ontwarren

Soms heb je van die dagen dat je alleen maar kunt functioneren op een overdosis cafeïne. En dan volgen er dagen dat zelfs dat niet meer helpt en je je dag- en nachtritme omkeert. Niet alleen ’s nachts wakker en overdag slapen maar ook de tijden. Je ‘overdag’ duurt ongeveer acht uur en de rest slaap je. Dat blijkt op die moment de enige oplossing om te overleven. Alles vergt teveel energie en het minste irriteert je. De draad van het leven is een grote knoop. Terwijl je op andere dagen zonder moeite de ene na de andere knoop verwijdert, komen er slechts weinigen bij. Op sommige momenten is het niet meer mogelijk om ook maar het kleinste, minste taakje te vervullen. Hierbij hoort ook het lezen van een boek. Het lukt nog net om een oninteressant of irritant youtube-filmpje te skippen. Je kan je nog net voldoende opladen om deftig te eten. Gelukkig heb ik daarom gekozen voor de gezonde en afwisselende maaltijden die thuisbezorgd worden. Omdat gezonde voeding toch wel een boost geeft. Onlangs nog gezondigd aan een minizakje van Haribo (cadeautje van Wink) en niet veel later maagproblemen.
Op bepaalde momenten kan je ook niet veel langer uitstellen om een afspraak af te melden. Hopelijk brengen de volgende dagen beterschap…

We blijven op zoek naar goede strategieën om de enige constante in mijn leven, de depressie, het hoofd te bieden.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s