Onzekerheden, dualiteiten, etc… (2)

Als vervolg op het vorige…

Tijdens mijn studie Arabisch, neem ik af en toe een pauze, uiteraard. Toevallig stootte ik daarbij op het volgende Arabische gezegde: باب النجار مخَلَّع.

Dit zal waarschijnlijk niet veel zeggen nog de vertaling (en zeker als je een vertaalmachine gebruikt). De reden dat ik deze studie heb aangevat is om de cultuur beter te leren kennen. En daarbij horen ook de gezegdes omdat die toch veel zeggen over hoe de mensen leven en het leven bekijken. Bovenstaande wil zoveel zeggen als ‘de deur van de timmerman staat los’. Zoals het bij gezegdes vaker het geval is, betreft het beeldspraak en betekent zoveel als, iets waar je goed in bent, pas je zelden of nooit op jezelf toe. Hierbij ga ik niet dieper in of het al dan niet negatief of positief geladen is. Voor mij is het eerder zo dat je bepaalde skills vaak gemakkelijker op anderen toepast dan op jezelf of dat je jezelf wegcijfert voor anderen en jezelf gewoon vergeet. Je buren hun deur zal perfect geplaatst zijn. De jouwe kraakt en piept en past amper.

Hoewel het beide kanten kan opgaan in verband met het toepassen van de vaardigheden op anderen is voor mij persoonlijk positief geladen. Je kan er ook een negatieve twist aan geven maar daar is het gezegde niet op voorzien.

Lang verhaal kort, ik vrees dat dit op mij van toepassing is. En niet alleen omdat ik twee linkerhanden heb.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s