De ‘gezellige’ buurtrommelmarkt

Soms zijn er van die dagen dat alle koffie op de wereld je niet wakker krijgt. Je beseft dat je lontje korter is dan gewoonlijk. Uiteraard komt dan Murphy ook nog de hele dag op bezoek. Maw het jaarlijks (hoewel het eerder trimestrieel lijkt of minstens halfjaarlijks) buurtfeest is aan de gang, met bijbehorende rommelmarkt en jawel een dj die zelfs zonder microfoon duidelijk hoorbaar is (om nog maar te zwijgen van zijn muziekkeuze). De ganse dag, vanaf een uur of zes, is mijn straat omgedoopt tot officieuze parking, stationaire wagens (om toch niet te ver te moeten lopen met je merchandise) en uiteraard mankeren nog net een bankje met koffiepot voor de deur hoewel het een interessante plaats lijkt om elkaar hun hele levensverhaal van de hand te doen.Tel daarbij de gevaarlijke situaties die erbij komen kijken, onvoorzichtige mensen, niet alleen kinderen, doorrijdend verkeer dat mogelijk ergens geblokkeerd stond en nu iets sneller voorbijrijdt, openslaande deuren,…

Uiteraard staat deurbel uit en is alles afgesloten om niet nog meer onaangenaamheden te moeten verduren. Of voor verrassingen kom te staan van brutale personen die de oprit zonder schroom inpalmen. Herinner me eraan dat ik volgend jaar een weekendje (of iets langer) op vakantie ga.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s