Geluid en slaaptekort = grumpy me

Al de hele voormiddag luistert de buurman naar carnavalsmuziek. Alsof dat nog niet voldoende is, maait ie ondertussen ook zijn gras. Uiteraard wil ie daarbij zijn muziek nog kunnen horen. Fijn, heel fijn… Dat iemand zijn gras afrijdt, heb ik weinig problemen mee omdat ik weet dat het nooit heel lang zal duren. Als mijn andere buurman ook niet besluit om aansluitend hetzelfde schitterende idee ten uitvoer te brengen. Gelukkig is inmiddels de jongste zoon, die ook graag diezelfde muziek leuk vindt, zijn favoriete deuntjes niet meer (voldoende) hoort, laat ie dat duidelijk merken.

Als je daarbij nog eens amper geslapen hebt de laatste dagen, is het breekpunt nabij. Het slechte slapen is nog een gevolg van de te hoge temperaturen, gecombineerd met een verwacht, afgesproken telefoontje dat niet kwam. De thermometerstand is nu gedaald naar acceptabelere gemiddelden, toch heeft het nog zijn nawerkingen. Gelukkig is er nog voetbal op tv, heb ik al een wasje gedraaid en de vaatwasmachine leeggehaald en opnieuw aan het werk gezet. Keuken opgeruimd en vervolgens een maaltijdje bereid waarna keuken weer opgeruimd is. Ik heb wel het gevoel dat ik het vandaag niet ga zien schemeren. Maakt niet uit welke wedstrijden of films er geprogrammeerd staan, of hoe spannend mijn boek ook is. Jawel, het is weekend! Joepie… leve het sarcasme!

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s