Opvolging VAPH

Morgen start het volgende deel van het VAPH proces. Na de vervollediging van het DOP proces, waarbij mijn dossier werd aangemaakt, kreeg ik het bericht van het VAPH dat het is goedgekeurd en geregistreerd. De volgende stap is via het ziekenfonds een afspraak regelen voor een afspraak bij een Multi Disciplinair Team (MDT). Deze “jury” moet ik trotseren en zij gaan bepalen wat de mate is van beperking(en), de noodzaak en dringendheid, etc. Met andere woorden gaan zij beslissen welk bedrag toegekend gaat worden voor PVB (PersoonsVolgend Budget). Op die manier kan je zelf je hulp bepalen en werkt het niet met terugwerkende kracht zoals het ziekenfonds werkt. Deze manier van “financiering” is bevorderlijk om wel degelijk hulp in te roepen. De meeste mensen laten al te vaak de zorg voor wat het is. Een voorbeeldje: 4x per maand naar de psychiater (300euro), 4x/m psycholoog/auticoach (200euro, niet terugbetaald), de medicatie en verplaatsingskosten zal ik buiten beschouwing laten. Als je je briefjes binnenbrengt bij het ziekenfonds om terugbetaling te krijgen, worden deze – standaard? – pas op het einde van de maand vergoed. Het duurde dus niet al te lang voor ik beiden terug schroefde tot 2x/maand.

Het is vrij eenvoudig – maar niet aan te raden – dat je beiden na verloop van tijd gewoon stopzet. Hopelijk gaat het met dat budget veranderen.Intussen ook opnieuw bericht gekregen van de controlearts van het ziekenfonds. Benieuwd wat die gaat beslissen als ik daar over de vloer kom… Vanaf dat hij zijn fiat geeft inzake werkbekwaamheid dan kan ik ook opnieuw langs GBT (aparte afdeling bij VDAB).

Er staan dus wederom enkele veranderingen op til die ik zowel toejuich als verafschuw.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s