Autisme in de hedendaagse maatschappij

Hier kan ik me dus echt kwaad in maken. Zelf heb ik het “geluk” alleen te wonen in het ouderlijke huis (ook niet ideaal maar beter dan andere alternatieven). Hierdoor heb ik “recht” op een invaliditeitsuitkering al is dat mogelijk eerder vanwege een zware depressie dan mijn ASS. Via omwegen die er op mijn 18e niet waren, geraak ik nu aan ingrediënten en kook ik graag.

Het begint langzaamaan ietwat te beteren, maar er zijn serieuze hiaten in het systeem om mensen op te vangen die “schijnbaar” wel meekunnen in het jachtige, competitieve, agressieve maatschappij van tegenwoordig.

Aanleiding van deze blog: klik hier

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s