Mind v body

Geen idee of dit iets met ASS te maken heeft. Al te vaak, vooral de laatste tijd, besef ik dat ik heel passief ben. Niet omdat ik me slecht voel maar gewoon – en heel letterlijk – niet goed in mijn vel zit. Hoe leg ik dat best uit?

Het is alsof ik niet een ben met mijn lichaam. Dat het zogenaamde omhulsel niet of onvoldoende gekend is. Ondertussen heb ik dat gedeelte kunnen oplossen door het dragen van kettingen, ringen en armbanden. Regelmatig moet ik ze echter afdoen om er niet teveel aan gewoon te worden. Tegenwoordig draag ik ook schoenen die opvallen als ik wandel. Dat ik bewust kan zien waar ik mijn voeten neerplant. Het is gemakkelijk onhandig te zijn. Het maakt de mensen aan het lachen, breekt het ijs, etc. Toch overkomt het me af en toe (meer dan doorsnee) dat ik breuken oploop – bewust of onbewust.

Hmm, nu ik er zo over denk heb ik me nooit echt comfortabel gevoeld in mijn lichaam. Altijd al beschouwd als iets onhandig waar je ook nog rekening mee moet houden, in plaats van iets dat vanzelf zou moeten functioneren. Het constant concentreren op het pad voor je om niet tegen iets aan te sukkelen, je voet te verzwikken door losliggende tegels, etc. Hierbij houd ik zelfs nog geen rekening met omstaanders of onverwachte gebeurtenissen. Ik loop bijvoorbeeld niet graag in een verkeersvrije straat, vooral niet als er teveel volk is. Het proberen ontwijken van een tegenligger schat ik al ruim op voorhand in, op het onnozele af.

Het heeft trouwens niets te maken met buiten-lichamelijke activiteiten. Hoewel ik soms, zoals iedereen vermoed ik, weleens van mezelf sta te kijken met wat ik – onbewust – bezig ben. Misschien nog eens een keertje over nadenken als ik wat minder moe ben… Komt beetje verward over, denk ik.

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s