De wereld is om zeep

Ach ja, we hadden het kunnen zien aankomen.

De mainstream media vindt altijd wel iets om de mensheid te verdelen. Nu is het de boerkini. Geen idee of dit voortspruit uit politieke, esthetisch, religieus of welk standpunt dan ook. Heb me een beetje verdiept in de kwestie en blijkt dat de boerkini eerder een modeverschijnsel is. Het product is gelanceerd door een Australische ontwerpster in 2003. Een 20-jarige studente, Mecca Laalaa, heeft hierdoor haar droomjob van redster kunnen verwezenlijken. “Het badpak werd gezien als een middel tot integratie in de dominante Australische strandcultuur.”

Door dit product kunnen moslima’s zich makkelijker integreren in de Westerse cultuur. De Westerse cultuur is hier echter weer niet mee gediend. En net in Europa komt het tot problemen.

Mijn persoonlijk gedacht is dat het net een perfect middel is ter bescherming van de vrouw. En zelfs esthetisch, kan je een persoon niet verplichten om iets meer van het lichaam te bedekken? Just kidding, ik ga me niet mengen in de discussie. Ik vind het alleen enorm hypocriet dat het net nu tot problemen komt. Net alsof de – zogenaamde – “goede” moslims nog niet genoeg gestrafd worden door alles wat er tegenwoordig afspeelt.

Voorts nog enkele opmerkingen, vragen. Is het op een naaktstrand toegelaten kleren te dragen? (geen idee) Zijn deze plaatsen openbaar? (geen idee) Waarom is het voor nonnen wel toegelaten om hun habijt te dragen? [tja, tegenwoordig is dat een uitstervend ras en hierdoor ongevaarlijk?]

Sinds wanneer is het principe “leven en laten leven” onontvankelijk? Ben trouwens benieuwd hoe het preutse Amerika hierop gaat reageren. Toen ik werkte voor de Europese tak van een Amerikaans bedrijf, was het voor Italianen zelfs niet toegelaten om vrouwen in monokini/topless (zelfs als het per ongeluk was of een soort Waar is Wally? zoektocht naar een blote borst) tussen hun foto’s op hun persoonlijke pagina te plaatsen.

Je zal mij in ieder geval niet meer op een strand zien. Te gevaarlijk? Nee hoor. Mijn huid is niet zo bestendig tegen zonlicht. Een boete vanwege teveel kleren, kan ik best missen. Zijn er geen ergere problemen/dilemma’s op te lossen dan hoe een vrouw zich kleedt? Of nog erger, iets teveel toont? Je zal niemand horen klagen over een mooie vrouw in een bikini/badpak. Is het echt nodig om iedereen op te leggen slechts een stuk textiel te dragen waarmee je bij wijze van spreken je zonnebril niet eens mee kan schoonmaken?

Advertenties

Auteur: dhjvg

Bijna 40j geleefd zonder de hulp gekregen te hebben die ik nodig had. Het tekent me en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Vandaar het "(f)autistische", niet dat mijn inzichten fout zijn, het betekent alleen dat anderen het als fout kunnen aanzien. Maar dat is een ander paar mouwen want wie bezit de complete waarheid, wat is goed/fout? Ik bedoel alleen dat ik zelf weet dat mijn gedachten niet altijd de juiste zijn, hoe juist het ook moge klinken. De constante schemerzone die er steeds voor zorgt dat ik mezelf in vraag begin te stellen, mijn geestelijke gezondheid, of beter gezegd, de mentale gezondheid van de maatschappij (behendig het woord "samenleving" ontwijkend vanwege kristalheldere redenen).

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s